Peteklerin içinde su devir daim yaparken zamanla biriken kireç tortuları dibe birikir ve su geçişi sağlıksızlaşır. Öncelikle petek içindeki suyun havası düzenli aralıklarla alınmalıdır. Çünkü havada devir daimi ve ısı dağılımını engeller. Radyatör içinde hava kalmasının en öncelikli belirtisi kombiye en uzak radyatörlerdeki ısı azlığıdır. Kombiye en uzak kısımdaki peteğin soğuk olmasının başka bir sebebi de basınç azlığı olabilir. Bu durumda da su ilave edilmelidir. Bunlar basit işlemlerdir ve uzman olmayan kişilerin de halledebileceği küçük sorunlardır. Hava basıncı kontrol edilmesi ve petek suyu alınması ile ortadan kalkar. Eğer peteklerin hepsinde alt kısmın soğuk olması sorunu varsa, petekleriniz kirlenmiştir. Bakımı ve temizliği yapılmalıdır. Buda profesyonel firmaların modern cihazları ile mümkündür.
İyi ısınmayan petekler yüksek fatura artışına ve sudaki yoğunlaşma kirlenme ve petek tesisatında tıkanma sebebi ile kombinin devir daim pompasının zorlanmasına ve zamanla arıza vermesine yol açar. Her 2 yılda bir periyodik olarak peteklerin temizlenmesi, kombi ve radyatör üreticileri tarafından önerilmektedir. Biz petek temizliği servisi olarak uygun yöntemlerle petekleri yerinden sökmeden banyoda radyatörün gidiş ve dönüş hattına bağladığımız makine sayesinde bu işlemi evinizin diğer odalarında her hangi bir sökme, takma işlemi yapmadan temiz olarak gerçekleştiriyoruz.
Petek temizliği neden yapılmalı? Petek temizliği nasıl yapılır? Petek temizliğinin faydaları nelerdir? Petek temizliğinde hangi kimyasal kullanılır? gibi soruları bu yazımızda sizlere açıklamaya çalışacağız. Öncelikle amacımız müşterilerimizi bilinçlendirerek daha şeffaf ve güvene dayalı bir iletişim sağlamaktır.
Petek temizliği neden yapılır?
Kombi petekleri zaman içinde içerisinde oluşan pas, kireç ve balçıklanmış su sebebi ile tıkanır ve ısı kaybına uğrar. Genelde görülen belirtiler peteklerin alt kısmının ısınmaması ya da kombiye uzak olan peteklerde hiç ısınma olmaması. Bu durumlarda kombinin petek temizleme bakımı ve filtre bakımı gelmiş demektir. Aslında kombi petek bakımı bu belirtilerin oluşması beklenmeden her 2-3 yılda bir yapılması gereklidir.
Petek temizliği nasıl yapılır?
Petek temizliği nasıl yapılır ile ilgili detaylı bilgiler sitemizdeki diğer yazılarımızda da bahsedilmiştir. Petek temizliği banyoda bulunan petek yerinden çıkarılarak bu peteğin gidiş dönüş hattına bağlanır. Makinenin yüksek devirli devir daim marifeti ve petek temizleme kimyasalının çözücü etkisi ile yaklaşık bir buçul saatlik bir zamanda petekleriniz temizlenir.
Petek temizliğinin faydaları nelerdir?
Petek temizliği yapılan tesisata paslanma ve kireçlenmeler çözülerek dışarı atılmış olur. Bu sebepten dolayı peteklere eşit miktarda daha kolay bir şekilde sıcak su dağılımı yapılır. Böylelikle kombi devir daim pompasıda daha uzun ömürlü bir kullanım sağlar. Kombi ısıtma kazanı içerisinde oluşan kireç tabakası kimyasalın etkisi ile çözülerek dışarı atılır ve bu sayede kazan suyu daha kısa zamanda daha az doğal gaz yakarak ısıtır. Petek temizleme servisi tarafından yapılan petek temizliği sayesinde doğal gaz tüketiminde %30’lardan başlayan tasarruf sağlanmaktadır. Petek temizliği neden yapılmalı?
Petek temizliğinde hangi kimyasal kullanılır?
Petek temizliğinde kullanılan kimyasallar bu iş için üretilmiş, üzerinde kullanma yönergesi ve kullanım alanları açıkçası belirtilmiş, TSE damgalı ve piyasada kendini kanıtlamış kimyasal firmalarının ürettiği referans gösterebilen ürünler kullanılmalıdır.
Petek temizliği servisi; kullanım senesine bağlı olarak kullanılan suyun niteliklerine, sıcaklığı ve oksijene bağlı olarak kapalı devre ısıtma sistemleri içerisinde kireç, kışır, tortu, balçık ve çamurlaşma olur. Özellikle çamurlaşma yerden ısıtma sistemlerinde daha sık olarak görülür. Ortaya çıkan bu maddeler, ısıtma sistemlerinde, ısınma sorunlarına, iyi ısınamama ve pahalı ısınma sorunlarına neden olurlar. Oluşumların ısıtma sisteminde meydana getirdiği olumsuzlar; – Isı sirkülasyonunun tam olarak yapamamasından kaynaklanan ısı sorunları meydana gelmektedir. Petek temizleme şirketimiz bu tür sorunlara teknolojik çözüm sunmaktakdır.
Peteklerde ısının her yere aynı verimle dağılamaması, özellikle peteklerin alt kısmında oluşan tortular nedeni ile alt tarafların ısınmaması ve bazı radyatörlerin hiç ısınmaması gibi sorunlar gözlemlenmiştir.
Yerden ısıtma sistemlerinde çamurlaşma ve tortulaşma nedeni ile tıkalı boruların geçtiği alanlarda ısınmama sorunları.
Tesisat ve peteklerde oluşan kirliliğin kombiye taşınması sonucunda, pompa ve eşanjör sorunlarının yaşanması.
Kireç ve tıkanma nedeni ile eşanjörün istenilen sıcak suyu üretememesi.
Kir ve tortu nedeni ile kombinin 2-3 dakika zarfında yüksek dereceye ulaşıp kendini kapatması sonucu sirkülasyonun yapılamaması.
Sonuç itibari ile kullanıcının 2 seçeneği vardır;
- Yüksek maliyetler ödeyerek gerekli sıcaklığı elde edemez. Zamanla kombi masrafınada girer.
- Duruma göre her yıl ya da iki üç yılda bir düzenli bakımını yaptırarak, olması gerekiği gibi ısınma ihtiyacını sağlar. Kombisini daha uzun süre korur ve bununla ilgili harcamasını faturada geri kazanır..